Woensdag 24 januari 2024: Hinterglemm

 J had gisteren de ski’s nog geslepen en gewaxt. Handig als je je eigen spullen hebt! Vanochtend was er alleen wederom veel wind waardoor er gelijk al weer veel liften uitlagen zagen we via de app. 

Na het ontbijt gingen we toch weer aan de andere kant van het dorp naar boven. Er was maar 1 lift die het deed en we hadden gelijk door dat het dooide. De sneeuw was al behoorlijk pap geworden en dat is niet fijn. We gingen via de Sunliner naar boven en besloten helemaal naar beneden te skiën om het toch aan de andere kant te proberen want het was hier al best druk 

Maar toen we aan de andere kant bij de Zwölferkogel kwamen was het daar zo enorm druk dat we besloten om direct weer om te keren. Iedereen verdeelt zich nu over een veel kleiner aantal pistes en dus wordt het erg druk. 

We waren dus om 10:30 alweer in ons hotel en besloten wederom te gaan wandelen om toch nog een beetje actief te zijn. We hadden een leuke wandeling uitgekozen waarbij we wederom aan de andere kant van het dorp, bij de Reiterkogel naar boven moesten.


We liepen het eerste gedeelte door de sneeuw in de zon naar de Rosswalthutte. Daar zijn we vaker geweest. Nu zaten we er als enige wandelaars tussen alleen maar skiërs. We aten er wel weer lekker vega. M linzenstoof met knödel en J kaiserschmarren. 


Met nieuwe energie liepen we daarna helemaal naar het dal. Dat was best ploeteren want het was op sommige gedeelten behoorlijk glad en dan is dalen niet zo makkelijk. We zagen nog 4 hertjes in de sneeuw en kwamen verder vrijwel niemand tegen. Toch bijzonder dat je zo midden in een skigebied loopt en niemand tegenkomt. We liepen uiteindelijk 2 uur en 8,5 km. 

We childen nog even op de kamer en deden weer Keer op keer in de bar. Het eten was vanavond selderij-appel-soep en groentenlasagne. Het regent inmiddels hard en dat is echt niet fijn….. morgen is het weer warm dus erg balen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten