Donderdag 25 januari 2024: Hinterglemm

M weet eindelijk waardoor het komt dat ze altijd zo snel in slaap valt hier in Oostenrijk. Natuurlijk, alcoholische versnaperingen helpen niet (maar ook als ze dat niet drinkt gebeurt het), de hele dag bewegen in de buitenlucht helpt ook niet (de Garmin geeft aan dat er eigenlijk onvoldoende hersteltijd is) en ook de best zware maaltijden relatief laat helpen niet. Maar gisteren hadden we voor het eerst de verwarming uit gezet en M hield het gelijk tot 22:30 vol! Het is altijd behoorlijk warm op de kamer. J vindt dat lekker maar moet het nu dus met iets normalere temperatuur doen.

Vanochtend werden we wakker met regen. Echt zo erg is dat. Alle sneeuw van de bomen en auto’s en zo is gelijk verdwenen. De pistes kunnen gelukkig blijkbaar wel wat hebben want zijn allemaal nog steeds dik genoeg al wordt de kwaliteit er niet beter op. Je merkt hier echt de gevolgen van klimaatverandering. We lazen deze blogs nog terug van eerdere jaren en toen was het zelden boven 0. Nu al 2 jaar op rij een groot deel van de dagen.

We stonden desondanks gewoon op en aten ons ontbijtje. De rest van het hotel had wel besloten wat rustiger aan te doen want wij waren de eersten die het ski-ruim verlieten want we wilden toch kijken of het hoger op de berg beter zou zijn. We moesten vanaf het hotel zelfs door plassen skiën, echt treurig. We gingen wederom naar de andere kant van het dorp omdat je daar makkelijker bovenin kan blijven en niet helemaal naar het dal hoeft te skiën.


Boven bleek het enorm gesneeuwd te hebben en nog steeds te doen. Dat was wel even wat anders dan beneden gelukkig maar wel heel pittig skien want er was veel losse sneeuw nog gevallen nadat de pistebully eroverheen was gegaan. We bleven skien in dit gebied, durfden het niet aan om weer naar het Sonne-alm gebied te gaan omdat er weer veel wind stond en alweer liften uitlagen dus we gingen niet ver vandaag en warmden tussendoor nog even op in een gezellig hut onderaan de Sunliner.


De lunch nuttigden we bij de Pfefferalm. Hier waren we nog nooit geweest en is een hele leuke kleine hut. We moesten er wel voor naar het dal en die piste was al heel slecht met grote smeltende hopen sneeuw. We aten kaiserschmarren en die waren hier echt geweldig, heerlijk krokant. Goede keuze dus.

Na deze vullende maaltijd skieden we terug naar ons hotel want het bevalt best om met deze omstandigheden en steeds slechter wordende pistes ‘s middags te gaan lopen. We liepen naar Saalbach via het dal. 5 km in totaal. Altijd een leuke route waar meer mensen wandelen. Ze noemen dit dan ook ‘de Promenade’. In Saalbach gingen we met de lift omhoog om bij Luisalm een drankje te drinken heerlijk bij het haardvuur.


De laatste lift gaat om 16:00 dus toen moesten we weer naar beneden. We wilden met de skibus terug en J had op de bus die klaar stond zien staan dat hij naar Hinterglemm ging. Nou, niet dus…. Hij ging de andere kant op. Gelukkig keerde deze zelfde bus na ca 10 minuten rijden weer om om alsnog naar Hinterglemm te gaan. Skibussen zijn gewoon gratis en rijden de hele dag. Fijn is dat.

We childen nog even op de kamer en zaten nog even aan de bar voordat we weer konden eten. Het hoofdgerecht was zeebaars met witte wijnsaus dit keer. Als desert een heerlijke knödel gevuld met bosbessencompote. Dat toetje deelden we. 

Vanavond weer naar BVN kijken. Morgen alweer de laatste skidag.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten