Vrijdag 19 januari 2024: Azewijn - Hilpoltstein

 We zijn weer onderweg naar de wintersport. Wederom in Hinterglemm bij Hotel Birkenhof. Dit jaar 2 weken later dan vorig jaar toen we ivm M’s werk eerder moesten. Dit is weer de week die we normaal altijd hebben. De sneeuw lijkt een stuk beter dan vorig jaar toen er vrijwel niets lag. In ieder geval geeft de heenreis al veer meer een wintersportgevoel want we hebben de hele dag in een witte wereld gereden.

Vanochtend vertrokken we rond 8:45 van huis en daar was al wat sneeuw gevallen en de auto was rondom bevroren. Alles in huis was aan kant want Evelien, die in oktober ook op ons huis paste, komt nu weer een weekje in ons huis. Heel fijn! Onze oude bruine blinde kip is wel zo’n beetje aan haar einde en dan is het fijn dat er iemand is die haar een beetje in de gaten houdt. Overigens ook voor de 3 katten die heel veel aandacht vragen de laatste tijd.

We tankten nog even net over de grens bij onze eigen pomp en gingen toen de A3 op die we zo’n beetje de hele dag volgden. De reis ging voorspoedig. Geen echte files alleen veel wegwerkzaamheden waar je maar 80 of 100 mag rijden.


 

We wisselden elkaar af en luisterden ondertussen de podcast ‘De brand in het landhuis’. Erg spannend en leuk om te luisteren zo tijdens het rijden. We stopten 3 keer kort om koffie te drinken, naar het toilet te gaan en we hadden zelf broodjes meegenomen. Het was steeds rond het vriespunt.


We hadden dit keer niet van te voren een hotel geboekt omdat de afgelopen dagen de wegen nogal slecht begaanbaar waren door de sneeuw en de snelste route nogal eens wijzigde. Pas bij de laatste stop boekten we een hotel via Booking.com in Hilpoltstein.

Toen we daar om 16:30 aan kwamen stonden er 2 andere vrouwen voor de deur. Zij hadden al aangebeld. Maar er werd niet open gedaan…. Uiteindelijk belden ze naar het hotel en het bleek dat de eigenaren er niet waren maar je via een code binnen kon komen. Voor hen lag er een sleutel op de desk klaar. Wij hadden natuurlijk pas laat geboekt dus voor ons lag er niets maar dan wij mochten achter de balie de sleutel van kamer 9 pakken. Kortom, we slapen weer in een vrijwel leeg hotel, zoals altijd met veel licht hout maar verder prima en voor minder dan €70 mogen we niet klagen.


Omdat hier niets is liepen we het dorpje in. Leuk, met vakwerkhuisjes maar verder vrij uitgestorven. Er was wél een kroeg open dus daar dronken we lekker een biertje. Ze hadden hier ook wat te eten en zowaar een vegaburger gemaakt van courgette en dat was best lekker. Het café was van Grieken dus we kregen ook nog een Ouzo! De kroeg werd steeds voller en omdat we aan de bar zaten hadden we nog wat leuke gesprekken met andere cafe bezoekers. Erg leuk!

Na een kopje koffie gingen we weer naar de hotelkamer. Ontbijt is hier morgen niet dus we ontbijten bij de bakker morgen en dan is het nog ca 3,5 uur rijden. Straks doet M nog de pubquiz mee met vriendinnen en J kijkt van alles op de tablet. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten