Zaterdag 20 januari 2024: Hilpoltstein - Hinterglemm

Gisteren pubquiz gespeeld (M) en film in het Duits gekeken (M) en vanochtend op redelijk normale tijd (7:30) opgestaan. Het was flink koud, -5 graden. Er was geen ontbijt in het hotel dus na het douchen liepen we naar de plaatselijke bakkerij. Daar was het al flink druk. Wij kochten een croissant en perzikkoek en die aten we we in de ontbijtruimte van het hotel op.

Dat het hotel zo goedkoop was bleek achteraf niet zo gek. M bleek per ongeluk voor 1 persoon geboekt te hebben. Dat was €10 goedkoper. Ondanks dat we de eigenaren helemaal niet gezien hebben kregen we er toch een mail over maar we mochten de €10 als korting beschouwen.

Rond 8:45 reden we weg. We reden wel wat door Google aangegeven omrijroutes want het was al best druk op de weg met de nodige files. We gingen ook al ruim 2 uur voordat we er waren van de snelweg af op advies van de navigatie. Dat betekende echter continu 80-wegen door de bergdalen. Prachtig maar het schoot niet echt op.

Dit keer lunchten we niet in Zell am see want rond lunchtijd waren we pas bij Lofer. Daar aten we bij een Konditorei belegde broodjes met koffie. Prima! 

Om 14:00 precies kwamen we bij hotel Birkenhof aan. Het hotel waar we nu voor de 9e keer zijn had wel weer een flinke meramorfose doorgemaakt. Er is een hele parkeergarage onder gekomen, een zwembad en een paar nieuwe kamers. Het was ook best een tikkeltje duurder geworden en daarom hebben er dit jaar de goedkopere kamer op de begane grond aan de straatkant genomen. Kamer ziet er prima uit dus we gaan zien of we hier last van geluid hebben.

Hans begroette ons weer uitbundig. Leuk om ze weer te zien! De zon scheen weer uitbundig dus we liepen gelijk naar het dorp en een stuk door het dal. Het werd een wandelingetje van 3 km waarna we bij de Schwarzacher uitkwamen voor een opwarmertje. Het was weer als vanouds. Ook in het dorp zijn er echter wel weer wat bouwwerkzaamheden geweest. De oude Tanzhimmel, die afgebrand is, is nu een chique restaurant.

We liepen via de piste weer terug naar het hotel waar we aan de bar nog wat dronken en leuk gesprek hadden met de barvrouw die we nu ook al 9 jaar zien en die het zo leuk vindt dat wij vegetarisch zijn, net als zij. Was weer gezellig al is de taal nog best lastig.

Om 18:30 mogen we altijd aan tafel aan ons eigen tafeltje voor deze week. Eerst altijd salade van het buffet. Mmmmm. Daarna een bouillon met griesmeel erin, toen de overheerlijke kasnocken en J at ook nog appelkoek als desert. M zat na de kasnocken wel vol.

Vanavond nog even Wie is de Mol kijken en morgen een poging tot skien wagen. We hebben alle ski-tips alvast weer even bekeken op internet.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten