Zondag 21 januari 2024: Hinterglemm

Bijzonder genoeg konden we gisteren via BVN de Mol kijken op de tv. Vorig jaar konden we BVN niet vinden. Dit is een stuk makkelijker. 

We hebben dit jaar de goedkopere kamer geboekt. De prijzen waren namelijk behoorlijk gestegen, mede doordat er nu een zwembad bij het hotel is. Ik vroeg om een goedkopere kamer en ons werd de kamer op de begane grond aan de straatkant aangeboden die wel war gehoriger is. Omdat wij hier toch als een blok slapen vonden we het de paar honderd euro wel waard. De kamer zelf is net zo nieuw en netjes als alle anderen en het geluid viel reuze mee alleen begint men om 6:00 al in de keuken boven ons rond te lopen en dat hoor je, maar dan draaien wij ons nog 2 keer om :-)


We stonden om 7:30 op om om 8:00 aan het ontbijt te zitten. Het uitgebreide ontbijtbuffet is altijd goed al is onE keuze beperkt: fruit, brood, jam en koffie en thee. J had dit keer ook een croissant. 



Het skiën ging na een paar bochten al weer goed en we gingen gelijk naar de Zwölferkogel want die lag in de zon. Wat was de piste daar fijn! Dusdanig dat we besloten om eens de Seekar piste te nemen. Die ligt heel afgelegen en de Saalbach-fans zien bet als de nostalgische piste van het skigebied. Het is een ouderwetse sleeplift, een hele lange. Maar met de zon was dat prima te doen en de piste zelf was erg leuk om te doen.

Uiteindelijk gingen we terug naar Hinterglemm om via de Westgipfel naar de nieuwe lift bij piste 2 te gaan. Het is hier wel veranderd maar de lange piste 2 is nog hetzelfde al was het onderste deel behoorlijk hard en glad.



Aan de andere kant van het dal deden we nog wat pistes om uiteindelijk bij Saalbach te gaan lunchen bij een tent waar we nog niet eerder waren geweest. Voordeel is dat iedereen met zon altijd buiten zit en wij juist binnen willen zitten. Lekker rustig en bij het haardvuur. We aten een groentenstrüdel. Jaja. En dat was prima! 

We aten vroeg zodat we om 13:00 weer op de latten stonden en via een aantal zeer rustige pistes (je moet ze goed uitzoeken!) terug naar Hinterglemm gingen. Het ging allemaal eeg lekker al kreeg M wel steeds meer last van haar knie.

Toen we bij het hotel waren besloten we te stoppen want voor de 1e dag hadden we best veel gedaan, 37,5 km zelfs. Tijd om op de kamer even te chillen en daarna gingen we naar de Jennerwein. Daar was ook niets veranderd. 



Het eten was vanavond salade van het buffet, pompoensoep met room, spinazie knödel en als toetje iets van mousse. Het was heel grappig maar toen we aan het eten waren kwam er een nieuw stel binnen die naast ons kwamen zitten en hij  vroeg gelijk of we Nederlands waren. Het bleek dat we 4 jaar geleden hen hier al ontmoet hebben. We zaten toen zelfs bij hen aan het tafeltje. Zij zijn ook al meerdere keren bij Hans geweest. Alleen een stuk jonger dan wij. Verder zijn er vrijwel geen Nederlanders.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten