Maandag 22 januari 2024: Hinterglemm

M had vannacht en vanochtend behoorlijk last van knie en heup dus we maakten ons wel wat zorgen over het skiën vandaag. M tapete de knie in en ook de grote teen die pijnlijk was door het aan- en uittrekken van de skischoen. Ja, dat skiën is echt goed voor je hoor :-)

We stonden wel gewoon op tijd op en gingen na het ontbijt gelijk op pad. Het was weer zonnig dus we wilden, als het ging, naar Leogang skiën. En zowaar ging het eigenlijk prima met de knie. De pistes lagen er goed bij en we gingen in vlot tempo naar Leogang. Wel kwamen we per ongeluk op een hele ijzige rode piste terecht, maar zelfs dat ging.


In Leogang deden we de 2 pistes naar het dal en ook nog een skiroute tussendoor. Rond 12 uur was het tijd voor lunch in de Asitzbrau, waar we altijd wel even heen gaan. Alleen waren we nu een andere ingang naar binnen gegaan en we herkenden het amper. Is wel echt een mooie rent met een mooie kaart. M nam een vegan salade met noten en J groentenspäzle. Was erg lekker met veel groenten.


Na de lunch skieden we terug naar Saalbach en daarna naar Hinterglemm. Aan het eind was het wel wat zwaarder met ijsplaten. Uiteindelijk waren we pas om 15:00 terug en skieden we in totaal 47 km. Dat is echt veel voor ons doen.


Nu het goed ging met de knie was er weer een ander probleem… de grote teennagel. Vorig jaar ging die eraf na de wintersport en ook nu voelt dat weer zo. Best pijnlijk. Maar allang blij dat het met de andere dingen beter ging.


Vanmiddag bleven we in het hotel en deden we spelletjes in de bar: Clever en Keer-op-keer. Vanavond aten we de traditionele fondue. Voor ons weer met groenten ipv vlees. Verder krijg je er altijd friet en knoflookbrood webij. We hebben onze portie groenten wel gehad voor vandaag. Het dessert is daarna altijd verschillende fruitsalades, kaas en chocoladefondu. Ook weer lekker!


We dronken nog koffie aan de bar en werden wéér herkend. Dit keer door Duitse mensen die we vorig ook ontmoet hebben. We worden steeds meer kind aan huis hier. Een gesprek voeren in het Duits blijft echter lastig helaas. We moeten meer doen aan onze Duitse les.

We keken weer BVN.


 


1 opmerking:

  1. Hopelijk krijg je niet meer klachten, het klinkt verder allemaal geweldig, Houden zo!😘Janny en Jan

    BeantwoordenVerwijderen