Woensdag 25 oktober 2023: Avignon

Om 7:30 ging de wekker alweer want M ging weer hardlopen. Het was nog half donker maar anders wordt het zo laat. Ze liep een rondje via het eiland. Avignon ligt aan de Rhone, maar daarna is er dus een eiland en daarna nog een vertakking van de Rhone. Op het eiland ligt onder andere een grote camping. Het was een lekker rondje met mooi uitzicht over de stad.

J was inmiddels koffie gaan drinken met een croissant erbij in een zaakje vlakbij het hotel. M kon hem vinden via ‘locatie delen’. Zo handig. Samen gingen we weer naar hotel. M moest natuurlijk nog douchen waarna we de stad weer ingingen. Bij een hele mooie koffie en taarten-tent aten we opnieuw ontbijt met koffie. J nog een tweede croissant en M een croissant en een kleine brioche.

Vanochtend was intensief want we deden maar liefst 2 wandelingen, maar dan gecombineerd. We gingen naar de highlights van Avignon waarbij het ‘palais des papes’ natuurlijk niet kon ontbreken. Het is het grootste gotische bouwwerk uit de Middeleeuwen en staat op de Unesco-lijst. Tijdens hun ballingschap uit Rome verbleven meerdere pausen hier. Het is een zeer indrukwekkend gebouw.


Binnen is niet heel veel meer te zien maar er was een leuke interactieve toer met een tablet waarbij je kon zien hoe het er vroeger uit gezien heeft. Per ruimte kon je een code scannen en waande je in de Middeleeuwen. Erg leuk. En je kon ook nog ‘schatten’ vinden. Leuk om zo te doen. 

Na het bezoek vervolgden we onze route naar een mooi park dat een geweldig uitzicht heeft over de stad en de omgeving. Hier kan je ook ‘de pont’ heel goed zien. We hadden geen zin om er heen te lopen. De zon was gaan schijnen en we kregen het warm en je moest dan weer een behoorlijk stuk dalen en klimmen. We hebben deze vakantie genoeg gelopen. Dagelijks gemiddeld toch zo’n 20.000 stappen. 

We liepen nog wel de rest van de routes af door de verschillende straatjes in het centrum. Leuk al die galleries en leuke winkeltjes. Eten deden we dit keer bij een soort traiteur waar je ook ter plekke kon eten. J een broodje zalm en M ravioli met groenten. Vers gemaakt en lekker!

Rond 15:00 streken we weer neer op het terras van de Ierse pub. Ze hebben zoveel biertjes op tap dat we weer andere konden proberen 😀 zoals mango-bier en kersenbier en lekkere IPA’s. Mmmmm. Ook leuk om alle verschillende mensen langs te zien komen. We kochten nog wat koeken voor onderweg morgen met de trein en gingen even relaxen op de hotelkamer.

Rond 18:15 gingen we opnieuw naar ‘onze’ pub want we hadden besloten daar een kroeghap te gaan eten tijdens happy hour. Het is zo’n leuke tent. Alles en iedereen komt er, van jong tot oud en van Frans tot toerist. De muziek is er hartstikke goed en leuk personeel. M at een kroegsalade met heel veel groenvoer en zalm en J fish and chips.

Vanavond gaan we nog een beetje relaxen. J wil haar boek uitlezen en we moeten vroeg naar bed want morgen vroeg op want om 7:00 gaat de trein.


 

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten