Dinsdag 24 oktober 2023: Mouriès - Avignon

 De richtlijnen bij een Airbnb zijn nogal verschillend. Bij deze betalen we geen schoonmaakkosten en vraagt de beheerster ons om het schoon achter te laten. Prima natuurlijk, al was dat nu we een uitdaging omdat we al vroeg de trein moesten hebben. Dat betekende dus om 6:45 (J) en 7:00 (M, want die heeft wat minder tijd nodig om wakker tr worden) op staan. Snel een ontbijtje van sojayoghurt en peer naar binnen schuiven, douchen en schoonmaken zodat we om 8:00 konden wegrijden nadat we natuurlijk eerst nog even uitgebreid afscheid namen van ons poezenvriendinnetje.

Het regende vannacht en was net droog toen we weg gingen. We hadden de tijd dus vermeden de tolweg en hadden dus een prachtige toeristische route door wijngaarden en bos. Opeens vielen ons de herfstkleuren op. Hier begint het nu dus toch ook hier echt herfst te worden. 

We moesten de huurauto nog even aftanken maar waren ruim op tijd bij het TGV-station in Aix-en-provence. Inleveren van de auto ging voorspoedig, maar helaas… de trein had weer eens vertraging, 35 minuten maar liefst en dus moesten we een uur wachten. Balen. We doodden de tijd met koffie drinken en heeeeeel lang in de rij staan voor de toilet. 

In de trein bleek ook nog eens iemand anders op de door ons gereserveerde plek te zitten met een heel verhaal dat zij niet op haar plek kon zitten omdat er een vrouw met een baby zat, blabla. M vond het al snel prima. We zaten maar 15 minuten in deze TGV. Niet te moeilijk doen, een ander plekje zoeken. In Avignon TGV moesten we overstappen op de trein naar Avignon centre die er nog 5 minuten over deed.

Het was ca 10 minuten lopen naar ons hotel. Een echt boetiekhotel, geen keten. We konden nog niet inchecken maar wel de bagage achterlaten. Daarna linea recta naar de office de tourisme die vlakbij het hotel is. We konden een kaart met meerdere wandelingen downloaden op de telefoon en begonnen er gelijk met één door de oude straatjes. Helaas begin het op een gegeven moment wel weer wat te miezeren.

Het was een leuke route, langs een waterrad, kappeltjes en leuke straatjes. Nu we nog in Frankrijk zijn wilden we toch nog een keer genieten van een frans lunchmenu en wel bij een heel leuk klein tentje aan een pleintje. Voor het eerst zaten we binnen maar dat was wel knus. Het ging allemaal niet snel maar we hebben wel superlekker gegeten. Zowaar hadden ze hier ook vegetarisch. We hadden allebei een voorgerecht met paddenstoelen en heerlijke creme. M had een hoofdgerecht van wel 10 soorten groenten en J met mulfilet. 

We zaten er best een tijd maar dat was geen straf. We zaten bij het raam, dus er was veel te zien en de wijn was goed. Achter ons zat een oma met een kleinzoon van een jaar of 8 en die zaten nog langer dan wij maar die jongen bleef keurig zitten. Franse kinderen zijn over het algemeen heel goed opgevoed.

Na het eten was het inmiddels droog en zonnig geworden. We vervolgden de route en kwamen uiteindelijk in het centrum uit met hele leuke winkeltjes. Uiteindelijk belandden we in de Ierse pub op de hoek van ons hotel. Een superleuke kroeg met heel veel verschillende tapbiertjes.

Om 16:00 konden we inchecken in het hotel, wat we deden. Ze hebben hier ook katten die zich graag laten aaien, dus wij zijn blij 🙂 Na even wat chillen op de kamer gingen we rond 18:00 weer op pad want we hadden al weer trek. Uiteindelijk aten we een broodje falafel. 

Daarna gingen we weer naar de Ierse pub. Het was happy hout en zo gezellig. We zaten er uiteindelijk tot 21:30. Daarna weer naar de kamer om het blog nog te kunnen schrijven 😀



Geen opmerkingen:

Een reactie posten