Woensdag 18 oktober 2023: Méounes-les-Montrieux

Het was een onrustige nacht want tot 4 keer toe werden we wakker van het gezoem van een mug. Ze zijn er allemaal aangegaan en toen we dan toch maar het raam dicht hebben gedaan bleef het rustig.

Ook hardlopen ging hem vanochtend niet worden voor M want ze heeft al de hele vakantie laat van haar heup en knie en het vele wandelen en hardlopen is niet bevorderlijk. Dus maar even rustig aan: massage, Voltaren en Ibuprofen moeten zorgen dat het morgen wel weer gaat. Vandaag werkte dat in ieder geval erg goed.


We gingen vanochtend met de auto op pad met een mooie binnendoorrroute van een uur naar Bormes-les-Mimosas. Dit oude bergdopje staat bekend om, jaja, de Mimosas. Die bloeien echter  in de winter maar ook nu is het een heel mooi dorpje met veel groen en bloemen. 

Normaliter schijnt het ook hier erg druk te zijn. Er is een enorme parkeergarage aan de rand van het dorpje gebouwd maar die was nu gratis en nog voor geen 10% gevuld. Heerlijk! Er was wel een leuk streekmarktje met van alles om te proeven en zowaar hoorden we hier ook wat Nederlands want veel Nederlanders hebben we ook nog niet gespot.

Toen we vervolgens het dorpje in gingen en dwaalden door de vele smalle straatjes en trappetjes, kwamen we vrijwel niemand tegen. Het waaide vandaag wel erg hard en ondanks de temperatuur van rond de 20 graden voelde het fris aan. Voor het wandelen was dat eigenlijk alleen maar lekker. Het is echt een heel leuk dorpje met prachtig uitzicht. 

We kochten nog een leuke emaille plaat voor in ons café bij één van de winkeltjes die open was en dronken een kopje koffie. In het dorpje is ook nog een park, tegen de berg aangelegd, met allemaal Australische planten omdat die hier, ook weer wegens het gematigde klimaat, goed gedijen. Wij herkenden de heerlijke eucalyptusgeur!

We reden daarna door naar Lavandou, een badplaatsje. Ook hier veel wind en weinig toeristen. Het was lunchtijd en we vonden een burgertentje die ook veggieburgers had. Nou bleek dat niet echt een burger maar een soort aardappelkoek, gegrilde groenten en geitenkaas. Verrassend lekker en het was een leuk klein tentje van een leuk stel. 

Na de lunch reden we door voor een rondje over de Cap Brégançon. Dit schiereiland is vrij ongerept. De strandjes zijn er alleen te voet te bereiken en verder staan er alleen een paar gigantische wijnhuizen en veel wijngaarden. Wij liepen vanaf het laatste strandje waar je wel kon parkeren een stuk over het voetpad maar door de hevige wind was dit best spannend want je moet echt stukken langs de rotsen klimmen, met de zee onder je. Heel mooi, maar wij vonden een stuk van dit pad voldoende voor een goede indruk 😀 en konden zo ook genieten van het prachtige uitzicht.

Tot slot gingen we vandaag naar het schiereiland Giens. we liepen een stuk van het wandelpad met aan de ene kant de zee en aan de ander water van de zoutmijnen. Hier schijn je flamingo’s te kunnen zien maar wij zagen die niet, alleen een par spierwitte reigers. We waren helemaal uitgewaaid en gezandstraald en vonden het mooi geweest voor vandaag.


Het was nog ca 45 minuten terug naar het huisje en we gingen nog langs een grote Intermarché om inkopen te doen. Het is altijd een uitdaging om te koken in een huisje waar vrijwel niets is en je ook niet veel over wil houden om mee te moeten nemen. Desondanks weer best goed gelukt. In het huisje was gelukkig olie en zout en peper en we maakten stokbrood met avocado-mayonaise en gebakken aubergine en courgette die we hadden afgeblust met witte wijn. Heerlijk maal! 

Vanavond gaan we een nieuw spelletje uitproberen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten