Maandag 16 oktober 2023: Antibes


Omdat M traint voor een halve marathon (laatste weken) moest er vanochtend weer gerend worden. Een lange duurloop van 15 km, door Strava bedacht. Om 7:30 was het net licht genoeg om weg te gaan. Antibes ligt op een soort schiereiland/landtong en ze liep helemaal van de ene naar de andere kant, van kust tot kust dus met een berg ertussen dus ook wel wat hoogtemeters. Het was voor het eerst bewolkt en er stond een stevig windje.

J had ondertussen croissants en stokbrood gehaald en we hadden nog een pot jam en nu dus ook een mes dus prima ontbijt! Na de sportkleren in de wasbak gewassen te hebben vertrokken we naar het centrum. We dronken een koffie en gingen naar het Office de tourisme (leve het office de tourisme) omdat we een kustwandeling wilden gaan doen op het puntje van de landtong (Cap d’Antibes) maar helaas bleek het wandelpad wegens het weer (de wind waarschijnlijk) dicht. Een teleurstelling dus, maar we hadden een plan B. 

We wilden naar het parfum-berg-stadje Grasse met de trein. De trein ging echter pas over een uur dus we maakten eerst een wandelingetje via de haven langs de burcht van Antibes. Een leuk rondje met mooi uitzicht over de kust en de wilde zee, die toch nog steeds azurblauw was. 

We waren weer ruim een kwartier voor vertrek bij het station maar toch is het ons niet gelukt om op tijd aan een kaartje te kopen. Echt, het voelt als enorm falen voor getrainde (OV-)reizigers als wij, maar het systeem is echt onmogelijk…. Er staan al 3 verschillende ticketautomaten dus welke moet je hebben….? We kozen voor de kortste rij. Een systeem met een draaiknop. Grasse stond niet voorgeprogrammeerd en dan zou je de eerste letter moeten kunnen selecteren maar hoe….? Volgens ons werkte het niet dus in de rij voor een SNCF apparaat met touchscreen maar het duurde en duurde omdat de man voor ons ruzie had met het touchscreen. Uiteindelijk zagen we nog zo’n apparaat verderop maar ook wij hadden ruzie met het scherm, de vorige keer ook al. Hij pakt simpelweg je vinger vaak niet of je moet harder drukken of net ónder de letters. Kortom, ook dit duurde even voordat we het menu door waren. Raar genoeg moet je hier altijd een tijdstip selecteren en kan dus geen ‘open’ kaartje kopen en het tijdstip waarop wij wilden gaan, inmiddels op 4 minuten genaderd, konden we niet meer selecteren. De volgende ging pas over een half uur. Wij waren er inmiddels helemaal klaar mee. Een half uur later was al 13:45 en dan nog 0:45 in de trein. Dat vonden we echt te laat en dus…. Verlieten we zonder resultaat het stationnetje weer. 

We dronken nog een bakje koffie en liepen toen maar weer naar het centrum. Er waren nu meer winkels open en het was een stuk rustiger. Om 13:00 was er nog voldoende plek om te eten en dat deden we op een groot plein. Buiten zitten kon nog prima. We aten weer een menuutje. J vissoep met rouille en daarna scampis en als dessert tarte de pommes. M at salade met tomaat en mozzerella, daarna moules frites en als dessert heerlijke creme caramel. We moeten toch alle streekgerechten geprobeerd hebben.

Na het eten maakten we nog een wandeling over de stadsmuur en langs de haven met de écht grote en dure jachten. We liepen toch weer zo’n 11 km en hebben nu echt alles van Antibes gezien en sommige stukjes wel 6 keer 😀. We dronken bij een ‘salon de thé’ nog een lekker potje thee, want het was immers een stuk frisser ;-) en besloten eind van de middag lekker te gaan chillen in het hotel. We kochten stokbrood, veel fruit, radijsjes, nootjes en een blik bier en hadden nog wat kaas. We vermaken ons met lezen en series kijken en de beentjes lekker laten rusten want die doen na meer dan 125.000 stappen in 5 dagen best een beetje pijn.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten