Donderdag 12 oktober 2023: Nice

 We hebben prima geslapen in ons mini appartementje. M ging om 7:30 hardlopen. Obv een door Strava geselecteerde route liep ze 8,8 km. Het was ochtendspits dus het eerste deel door de stad vooral schoolkinderen etc. Omzeilen en wachten voor stoplichten. Het laatste deel ging over de boulevard, langs de haven en het strand. Echt heerlijk was dat. Er waren veel andere lopers dus dat maakt het extra leuk. 


J had in de tussentijd het bed opgeklapt tot bank en dan is er in eens toch wel een stuk meer ruimte. M waste de hardloopkleren vast uit en hing ze, zoals iedereen hier doet, uit het raam aan een wasrek wat aan iedere gevel hangt, in de hoop dat er niets naar beneden valt. Het was heerlijk weer, al boven de 20 graden en aten croissants en dronken koffie bij een bakker vlakbij ons appartement. Daarna vervolgden we de wandeling richting kust. 


We liepen nu samen de boulevard af maar dan omgekeerd. Zo lekker: zonnetje erbij, nog best rustig, de modaine hotels en de enorm brede boulevard. Een naar idee dat hier in 2016 een aanslag plaatsvond toen iemand inreed op de wandelende mensen. We liepen tot de oude stad. 


Daar liepen we over het marktje met heel veel lokaal vers fruit, groenten, kruiden en zeep. We kochten een bakje met schijven meloen en aten die op ren bankje bij de boulevard op.


Vervolgens liepen we een hele tijd door de smalle straatjes van de oude stad. Het is hier zó leuk! Het ene straatje nog leuker dan de andere. De gebouwen hebben mooie pastelkleuren, allemaal met luiken en de meeste met wasrekken. Verder hee veel leuke restaurants en barretjes en bijzondere winkeltjes (oa vintage). 


We dronken nog een kopje koffie bij een leuk cafeetje voor €1,80 waar je ook nog een mini pain chocolat bij kreeg. Uiteindelijk gingen we lunchen bij bar des oiseaux, een tip uit het reisgidsje die we zonder de reisgids ook nooit gevonden zouden hebben want in een heel klein straatje ook. Het was echt heel goed. We aten het menu du jour (keuzemenu) voor €22. Beiden een mosselsoepje vooraf, daarna M ravioli met truffel, pompoen en noten en J kleine pasta met vis en zeevruchten en citroengras. Beiden zo goed van smaak! Als toetje nog een panacotta met passievrucht. Het is leuk dat hier de Franse en Italiaanse keuken samenvloeien. We zaten er echt heerlijk tussen de locals op een vol terras en voelden ons als god in Frankrijk.


Na de lunch en wijn waagden we ons aan de beklimming van de berg die tussen de oude stad en de haven ligt en waar vroeger het kasteel op lag. Het was een 90 meter klim die werd beloond door prachtig uitzicht aan beide kanten waarbij om de 2 minuten een vliegtuig vlak over kwam om te landen op het vliegveld wat aan zee ligt.


Aan de havenkant gingen we weer naar beneden, vergaapten ons aan de enorme boten en liepen terug via de andere kant naar de oude stad. Het was alweer tijd voor een drankje (15:30) en we wilden heel graag Socca proberen. Dit is een traditionele soort pannenkoek van kikkererwtenmeel die in een soort paellapan in de steenoven wordt gebakken en dan in stukken gesneden. Wij deelden 1 portie en het smaakt naar een zoute pannenkoek. Lekker. We aten deze bij René Socca, ook weer op advies van de reisgids. Het is een hele oude tent en nogal chaotisch want de tafels plakken en het is er vol met duiven. Maar wel hartstikke druk, ook met locals.


Vanaf hier liepen we de kortste weg terug naar ons appartement, toch nog ruim een half uur lopen. Zo zie je hoe groot de stad is en nu een stuk drukker dan toen we gisteren aankwamen. 


We deden nog wat boodschappen bij de supermarkt op de hoek. In zo’n Airbnb maak je echt even onderdeel uit van de stad en heb je het gevoel dat je er ook een beetje woont. We hadden een komkommer, paprika en tomaten gekocht en aten die met een biologisch kaasje en stokbrood. 

We bleven verder in ons appartement: bijkomen van de 11,5 km lopen, filmpje kijken en lezen. We hebben afgesproken het deze vakantie rustig aan te doen en dat gaat prima zo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten