Woensdag 11 Oktober 2023: Azewijn - Nice


Het leek even of onze vakantie niet door kon gaan omdat de mensen die op ons huis zouden passen op het laatst hadden afgezegd, maar gelukkig vonden we via via Evelien en zij past de komende 2 weken op ons huis en de dieren zodat wij na een druk campingseizoen lekker naar het warme zuiden kunnen gaan.

Na een hele korte nacht (M was om 00:00 pas thuis van het werk en om 5:15 werden we al gewekt door een mug en zijn kort daarna maar opgestaan) pakten we de laatste dingen in en sprongen in de auto. We hadden besloten met de auto naar Driebergen-Zeist te gaan omdat je daar je auto overdekt kunt parkeren. Met een treinkaartje tegen schappelijk tarief (€4 per dag). We kwamen ondanks dat het woensdag was tot 2 keer toe in een file terecht en de marge die we hadden ingebouwd verdween dus als sneeuw voor de zon. Gelukkig waren we rond 8:00 op het station, 4 minuten voor het tijdstip dat we de trein wilden pakken. Zo hadden we ook de rest van de reis, in Utrecht en Amsterdam nog wat marge. 


Om 9:00 ging de Thalys vanaf Amsterdam centraal. De reis naar Parijs ging voorspoedig al was het in de trein wat koud. We sliepen, keken serie en lazen de krant (M) en dronken een kopje koffie in de bar. De overstap in Parijs van Gard du Nord naar Gare de Lyon met de RER ging ook prima, al was het druk. Een kaartje kan je al in de trein kopen. We aten een salade met quinoa, die we deelden,  en leefden verder op krentenbollen.


Het laatste stuk naar Nice was ruim 6,5 uur. Ook dat ging vlot en prima. Binnen de kortste keren waren we voorbij Lyon. J keek series, M deed wat administratie op de laptop en af en toe en dutje. We dronken een biertje in de bar en voor je het wist was het 20:00 en waren we er al. Het was inmiddels donker. Vanaf het station was het 10 minuten lopen naar het appartementje wat we via Airbnb hadden geboekt. De eigenaresse stond ons buiten op te wachten. Het is een oud frans pand met een hele oude kleine enge lift. Het appartementje is mini. Een bedbank en een heel klein tafeltje met stoeltjes, wel een goede keuken en klein badkamertje. 

Wij hadden nog niet echt gegeten en besloten een stukje te lopen om iets te vinden. In deze buurt was het heel rustig en op woensdagavond niet veel te doen. Uiteindelijk kwamen we bij een sushi-tentje met leuk terras waar we een veggie pokébowl en veggie sushiroll bestelden. Lekker veel groentjes dus ook nog gezond en op het late tijdstip een lichte maaltijd.


Rond 22:00 waren we terug in het appartement. Het is wel jammer dat er alleen heel fel licht is, maar wij vermaken ons wel met supersnel internet en een boek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten