Zaterdag 15 mei 2010: Glasgow - Arran

Bij dit hotel hebben we geen ontbijt. We hebben de dag ervoor bij de Aldi (jaja) broodjes gekocht en beleg en bananen en eten dat op de hotelkamer op. Dan rijden we relatief vroeg naar de kust. Dit is ongeveer een uurtje rijden. We gaan al snel van de snelweg af en rijden dan over een mooie, kronkelige 2-baans weg. Aan de kust moeten we de ferry nemen. We zijn veel te vroeg en alle boekingen blijken goed te zijn doorgekomen dus dat is mooi. De boot doet er zo'n 1,5 uur over naar het eiland Arran. Het eiland Arran is erg dunbevolkt en vooral bekend voor de natuur. Er is een rondweg langs de kust en er zijn maar 2 wegen die het eiland oversteken.

Wij rijden gelijk naar een kasteel die erg bekend staat, vooral om zijn tuinen. Het zonnetje schijnt wat en we besluiten eerst op het terras bij het kasteel een broodje te bestellen. Buiten dus, al is het toch door de wind vrij fris. Het was een heel apart schots broodje met cheddarkaas en appelchutney. Daarna bezoeken we het kasteel. Het is niet zo groot maar werkelijk prachtig, want nog helemaal in stijl ingericht. Er hebben tot zo'n 50 jaar geleden nog mensen in gewoond. In elk vertrek zit iemand om uitleg te geven. Met 1 man hebben we een hele tijd staan praten. Hij heeft vanalles verteld over de hertog en vrouw die in het kasteel woonden. Zelfs de boeken in de boekenkast waren nog uit die tijd.


Daarna gingen we de tuinen in. Dat was helemaal fantastisch want de tuin staat bekend om de vele soorten rodondendrons en laten die nu net in bloei staan! De meesten waren heel oud en stonden op een stam. Het grootste deel van de tuin was vrij dicht begroeid en daardoor heel bijzonder. Het was ook nog eens erg rustig. We kwamen nog bij een tuinhuisje van de hertogin die helemaal belegd was met dennenappels. We liepen een tijd rond en gingen toen weer verder.

We reden nu in 1 stuk door naar ons hotel, op het uiterste zuid-puntje van het eiland. Dit was een dorpje bestaande uit zo'n 5 huizen en een campingetje. En een hotel dus. Je reed een weggetje in recht op zee af en aan het eind van dat weggetje was ons hotel en het strand. Het was werkelijk prachtig. Vooral ook omdat in het velengde van dit strand een eilandje voor de kust ligt met daarop een vuurtoren en nog iets verder nog een eilandje met een hele grote puntige rots erop. het uitzicht was dus fantastisch. Het hotel had wel een hele leuke bar waarin een bulgaars meisje werkte waar we leuke gesprekken mee hadden. Ook dat vooroordeel klopt: in een schotse kroeg ben je nooit alleen. Veel lokale cafebezoekers spraken ons aan. Erg gezellig. 's Avonds was er een currybuffet georganiseerd. Daar liep het hele dorp voor uit en wij aten natuurlijk vrolijk mee. Was lekker. Het hotel was verder behoorlijk oud en wat ouderwets, maar vooral ook erg gezellig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten