Zondag 16 mei 2010: Arran

M besluit om 's ochtends eerst een half uurtje te gaan hardlopen om een uurtje of 8. Dat is heel bijzonder, zo in de stilte met alleen het geluid van de zee en heel veel vogels. Prachtig. Ze kwam slechts 1 auto tegen. Daarna het ontbijt. In Schotland ontbijten ze in 3 gangen. Eerst cornflakes of havermout en zo, daarna eieren met spek, worstjes en nog veel meer van dat soort spul en tot slot nog geroosterd brood met jam. Wij deden dat niet allemaal. We bestelden porridge, Schotse havermoutpap. en verder aten we geroosterd brood. Was best lekker.

Daarna stapten we de auto in voor een rondrit over het eiland. We zijn gestopt om een mooie rondwandeling te maken. We liepen langs weidevelden met schapen en kwamen uiteindelijk bij de zee uit. Hele grillige rotsen en een soort grot waar prehistorische resten gevonden zijn. Vervolgens liepen we weer naar boven en begon het helaas te regenen. We schuilden in een heel dicht naaldbos en gelukkig was het maar een bui.




We moesten nog ergens lunchen, maar er was niets te vinden. Uiteindelijk kwamen we uit bij een camping in de restauratie. Daar aten we een bord spaghetti want iets van een broodje hadden ze niet. Het was goed te eten.

Op Arran is 1 whisky-destilleerderij, die van Arran whisky. Het is een hele jonge destilleerderij, van 1995. Het bezoekerscentrum is erg mooi en modern en omdat we te vroeg waren voor de rondleiding dronken we er een kopje koffie. De rondleiding was erg leuk. Een oudere man met een kilt aan vertelde alles over het productieproces en we kregen alles te zien. Daarna kregen we nog een glaasje te proeven.

Vervolgens vervolgden we onze rondreis door een prachtig natuurgebied met hogere bergen en langs de kust waar ook zeehonden voor de kust lagen. We kozen voor 1 van de wegen dwars over het eiland terug. Die weg was nog smaller dan de 'normale' weg. Je kon er maar met 1 auto te gelijk rijden en er waren inhammen gemaakt om elkaar te passeren. Het was wel erg prachtig, dwars door de bergen. Terug in het hotel dronken we nog een drankje en dat was weer erg gezellig. Dit keer aten we in de bar van het hotel. M at een echte britse pie (taart) met runderstoofvlees en wortels. Erg lekker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten