Vrijdag 14 mei 2010: Edinburgh - Glasgow

Er is een uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel, maar wij zijn bang dat we de hele vakantie eieren zullen eten, dus houden het bij een broodje en wat yoghurt. Daarna gaan we weer met de pendelbus naar het vliegveld waar we de huurauto ophalen. Helaas, de door ons bestelde automaat is er niet en dus moet J met de hand schakelen. Met links dus, want uiteraard zit alles aan de rechterkant en moet J (er mag maar 1 iemand rijden) dus links rijden en links schakelen. Gelukkig hebben we onze Tomtom meegenomen want het valt nog niet mee om de stad goed uit te komen. Het is natuurlijk ook best even lastig, dat schakelen en links rijden en een vreemde auto, maar uiteindelijk ging het goed en toen we eenmaal op de snelweg zaten was het geen probleem meer. De rit naar Glasgow duurde maar zo'n 3 kwartier. Dit is 1 van de weinige snelwegen in Schotland en relatief rustig.

Het hotel in Glasgow is erg modern en ligt langs de rivier. Op de kamer hebben we een I-mac (een computer) met gratis internet en die fungeert ook als tv. Het is een kwartiertje lopen naar de stad. Glasgow is niet echt een bijzondere stad. Dat hadden we al wel gelezen, maar het valt ons ook tegen. Erg mooi is het niet en er zijn ook weinig bezienswaardigheden.



We lunchen eerst in een heel populair restaurant waar je burgers kunt eten. M een vegetarische wraps. Lekker! We lopen door het belangrijkste gedeelte van de stad. Het mooist is een middeleeuwse kathedraal en het daarbij behorende kerkhof. Vooral die laatste is erg indrukwekkend want ligt boven op een berg. Op het moment dat we er zijn miezert het wat en met donkere wolken erboven geeft dat een heel aparte sfeer.
Het kerkof is groot met hele grote grafzerken. We lopen er een tijd rond en gaan daarna in een heel oud buurtkroegje een glaasje whisky drinken. Tegen een uurtje of 17:00 zijn onze voeten moe en belanden we in een heel leuk cafe, erg trendy en gezellig met veel jongeren. We eten daar uiteindelijk ook in het cafe. Dat is de tip die we hebben meegekregen: je kunt het best in een cafe eten, goede maaltijden tegen een leuke prijs! Zo ook nu, M eet een lekkere vegetarische pasta met pesto en champginons. J eet een steak. Daarna lopen we weer terug naar het hotel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten