Donderdag 13 december 2007: Canberra - Bowral

Onze laatste echte dag van de vakantie….sniksnik. We dronken een kopje thee in onze hotelkamer (ook daar moesten we nog even van profiteren…!) en bezochten vanochtend het parliamant house, oftewel, het parlementsgebouw (zie foto). Toen we er aankwamen (zo’n 10 minuten lopen van het hotel) landden er net 3 helicopters. Het waren allemaal blushelicopters en later hoorden we dat dat was om het belang van deze hulpverleners te benadrukken. In Canberra en omgeving heeft een paar jaar geleden een grote brand gewoed. Alle lokale politici bleken aanwezig en heelveel pers. We liepen door het parlementsgebouw en konden alles bezichtigen, ook de zaal waar het parlement zetelt en de eerste kamer. Er zijn net verkiezingen geweest en gezien het zomerreces wordt pas in februari de nieuwe regering geinstalleerd, dus er waren helaas geen activiteiten, maar het was toch leuk om te zien (zie foto) en we raakten nog aan de praat met een dame die daar werkte.
 

Vervolgens reden we zo’n 170 km naar onze laatste overnachtingsplaats, Bowral. Dit is een hele landelijke, engelsachtige omgeving en ook de stadjes doen engels aan. We hebben een leuk hotel met een heel groot grasveld en vijver erachter waar we een eigen tuintje aan hebben. Het is helaas geen mooi weer dus we zien wel of we er nog van kunnen genieten. We maken ons klaar voor de reis terug na een supergeslaagde reis. Wat ons in positieve zin vooral is opgevallen hier in australie is de mentaliteit. Alle mensen zijn superaardig en alles is mogelijk en je wordt nooit raar aangekeken. Het is echt relaxed. Een ander punt is de rustige wegen en de ruimte. Alles is groots opgezet. Overal is voldoende ruimte en het is nergens echt druk. Heerlijk! Tot slot vonden we vooral de natuur en natuurlijk het dierenleven fantastisch!

Wat we wat minder vonden waren de steden en dorpen. Die zijn niet mooi en alle winkels zijn altijd langs de hoofdweg gelegen. Gezellige straatjes en pleintjes kennen ze hier niet. Vergeleken met Europa viel dat dus wat tegen. Hetzelfde geldt trouwens voor cafeetjes. Ook die zijn schaars en vaak niet echt gezellig. Dat misten we wel een beetje. Tot slot was ons reisschema erg vol en druk. Iedere dag verder reizen was misschien noodzakelijk voor de korte tijd die we hadden, maar we hadden soms liever wat langer op een plek willen blijven. Mogelijk iets voor de volgende keer!
Alle lezers van ons weblog bedankt voor de leuke reacties! We zien jullie snel in Nederland!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten